-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas50 minut
Vepřové maso na kmíně a cibuli
Vepřové maso na kmíně a cibuli je velice jednoduchý recept, který připravovaly naše babičky. Budete potřebovat minimum ingrediencí a vykouzlíte velmi dobré maso s omáčkou, které se hodí k bramborové kaši, bramborám, houskovým knedlíkům nebo třeba rýži. Ať už zvolíte jakoukoli přílohu, vepřové na kmíně vám bude chutnat.
Suroviny na vepřové maso na kmíně a cibuli
- 500 g vepřového masa (plec, kýta…)
- 1 velká cibule
- sádlo nebo olej
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1-2 lžíce hladké mouky
- trocha vývaru/vody na podlití
- sůl & pepř
- zeleninová příloha: hrášek, mrkev, máslo, bylinková sůl
Postup přípravy vepřového masa na kmíně s cibulí
- Vepřové maso si nakrájejte na kostky. Na tuku si zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Na půl minutky přisypte celý kmín a lehce jej orestujte.
- Přidejte kostky vepřového masa, nechte ho zatáhnout a poté ho ve vlastní šťávě pod pokličkou poduste.
- Po 5 minutách odklopte, maso zaprašte hladkou moukou, mletým kmínem, sladkou paprikou a ještě půl minutky restujte.
- Vše podlijte horkým vývarem nebo vodou a důkladně promíchejte, aby vznikla celistvá tekutina. Přiklopte a duste maso doměkka.
- Mezitím si na menší pánvi rozpusťte máslo a na něm chvilku restujte mrkev na kolečka. Přiklopte, přidejte trochu vody a duste mrkev dopoloměkka. Přidejte hrášek, zase podlijte a chvilku poduste. Ochuťte bylinkovou solí.
- Vepřové maso na kmíně podávejte s bramborovou kaší a zeleninou na másle.
Chutnalo vám vepřové na kmíně s cibulí? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews